“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Tuesday, September 14, 2010

Apple Pie

My location now is Laboratory...Raye ke-5 saya dah masuk lab...hurmmm redha2...sebab saya kena cepat2 buat kerja...saya nak graduate tahun depan jugak...saya x kira...terpaksa korbankan raya...wutever...actually raya tahun nie x best sangat untuk saya...mungkin sebab mama xde...so kemeriahan kat dapur x terasa macam selalu....ketupat, serunding semua order, beli yang dah siap jer...rendang, as usual, saya sedia bahan, then adik masak...ade lah jugak rasa macam mama buat...kek buah, saya x jadi, terlebih tepung...hahaha...ampeh je rasa...biskut raya pun saya buat sejenis je...yang lain tue pakat beli sorang sikit then adalah 12 jenis...adooiiii la banyak kan kuih raya rumah saya....lol~

even raya nie x begitu meriah kan...tapi apa yang saya nak cerita kat sini, keletah si kecil masa saya pulang nak beraya tue...saya ada ramai anak2 buah...actually semua tue anak2 kezen saya...sangat close dengan dorang sebab saya close dengan kezen2 saya....kami besar sama2...so boleh kata banyak benda kami buat sama2 sampailah memasing dah duduk asrama, masuk ngaji...tue yg buat kami agak jauh sedikit...but bila dorang dah kawin and ade baby, kami close smula sebab saya memang suka budak2 n kanak2 riang tue juga kalau balik kampung sure nak balik rumah ayah saya (umah atuk dorg x best)....ahahaha.....but for this time, saya just nak citer tentang sorang je dulu...

My Apple Pie Sofiya Humaira


Si montel yang paling disayangi oleh arwah mama...semua orang sayang dia sebab dia dulu sakit, she was born with multiples lobes kat jantung dia...then bila umur dia 2 1/2 years, docs said dia dah boleh operate...dulu nak pegang dia pun takut, berat dia just 7kgs'

alhamdulillah, after operation weight dia dah naik...lani umur dia dah 4 years, berat dia...saya rase adelah dalam 15kgs'...lagi berat dari kakak dia...

mulut pun semakin petah....balik bebaru nie saya tengok dia semakin menyusut, so saya pun tanya la dia...
Angah: kenapa adik kurus nie???
Sofiya: sebab adik anak solehah
Angah: *kerut dahi dengar~ape kaitan nye???Adoillaaa...* Adik tau ke anak solehah tue ape?
Sofiya: Tau, anak solehah tue pandai ngaji...dengar cakap mama, papa, maktok ngan tok ayah...
Angah: Adik tau ngaji ka?
Sofiya: Tau, angah nak tgk adik ngaji ka???sat naa....adik ngaji...
Dia pun masuk bilik amik iqra'...then terus ngaji...lansung saya x paham apa yang dia baca, namun lagu tue dah ada...sahih blaja dari taranum punya segmen kat tv....

Lepas abes ngaji, dia ajak saya main2 and tunjuk kan saya kasut raya dia....Syawal nie, saya x sapat jumpa dia sebab kami balik kampung memasing....waaaaa...I miss her so muchhhhhh.......



4 comments:

AhmadFauzi said...

tajuk 2 ingt kn pie betoi...rupa nya ini budk ek kak..

*geram acik tgk pipi kmu dik...

Linda Musa said...

:) apple pie daku tue pojie....

L i 3 z @ said...

igtkan nk share recipe apple pie =p

Linda Musa said...

@ Li3z@: nge~resepi kalo nak tanye je pakcik google :D