“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Tuesday, February 8, 2011

AMAR


Amar merupakan anak buah yang berumur 4 tahun. Usually anak-ana buah saya, umur 4 tahun dah diantar ke tadika..maklumlah...everytime lalu je nak pegi school…nak pegi school…so amar pun x terkecuali…lagi pun amar baru je dapat adik end of 2010…jadi kalau duduk rumah, confirm Amar akan kacau adik dia…

The 1st 3 days a.k.a orientation day…Amar pegi je sekolah…hari ke 4 dia dah x nak pegi sekolah…bila ditanya, “Kenapa Amar x nak pegi sekolah?”, “Sekolah x Best…xde kartun, xboleh tengok tv, lagu pun x best”…ok fine…

The next day, ayah dia marah suruh amar pegi sekolah…siap nak rotan lagi…
Ayah:Nak ayah rotan ke nak pegi sekolah?
Amar: Ayah rotan je la, Amar xmau pegi sekolah…(sambil berikan tangan untuk dipukul)

Bila waktu petang, budak2 biasa main kat padang tepi rumah…guard pulak akan sentiasa meronda…bila dah nampak guard dengan pakaian seragam tue lalu, ”Amar, kalau xpegi sekolah nanti polis tangkap”…malam tue Amar x boleh tidur…Kejutkan Mama dia…nak tidur dengan mama…Esoknya, mama dia pun tanya,
Mama: Kenapa semalam Amar nak tidur dengan mama?
Amar: Amar mimpi polis nak tangkap Amar sebab x pegi sekolah
Ayah: Haaa…Amar kena la pi sekolah kalau macam tue
Amar: hmmm…xpelah…biarlah Amar mimpi je…Amar x nak pegi sekolah…

~Amar da HoneyPie~

3 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hamboiiii2..ala2 unty dia la plk...hehehe

Erina Asmawani said...

saba je si amar ni, seboleh2 takmo g sekolah eh..ehhehe

samala linda..anak buah ena yg 1st pun nama ammar..4 tahun gak, n tahun ni baru 1st time g tadika..tapi ammar tu suke g tadika..jumpe kekawan.siap ade gelpren plak.macam2 ragam bebudak ni kan

Linda Musa said...

pojie: hahahaha

ririn: tue lah dia kan...mcm2 peel...geram tapi nak gelak pun ada...tngu je sem break nnt nak suruh couz dia puju g tngu kat seklah sbb dia close dgn couz dia...anak buah ena so advance la...kena dok tgk slalu tue...ehehehe