“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Thursday, February 10, 2011

ARIF


Assalamua’laikum n hye everyone…I bet that all of u really enjoy last weekend rite…cuti panjang…5 days holiday, away from office, class make all of us fresh…kesempatan yang ade, semua pakat balik kampong…bahagia…anyway, dis week i bahagis lagi u ols...sv bz since semlam till saturday...so friday meeting xde...ehehe...isnin depan nak g Cameron Highlands...selasa cuti...Jumaat plak nak g Taman Negara Pahang...yippie...

Actually entry kali nie nak cerita tentang anak buah saya…nama dia Arif Hakimi…Arif nie cute.. kecil dulu montel, sebabnya dia suka makan..sampaikan penah dapat offer jadi model untuk iklan nappy baby…more, he is friendly…senang lah nak jaga kan..cuma kena dok ulang tengok sebab takut ilang…kalau nangis, senang je nak pujuk..angkat camera, ambil gambar serta merta dia senyum…then siap ambil gambar continue nangis semula..haish…sengal betul la… sekarang nie dah masuk sekolah..darjah 2…and dia  dah kurus…reason, banyak main..biasalah, budak nak besar kan…buas..…

Arif

Since everyone balik kampung last week...so we planed for BBQ. So time nie lah saya discover Arif still sengal …tapi berbeza lah dengan kesengalan dia masa umur setahun dua dulu…

Situasi 1
Ayah: Jangan la dok tambah arang banyak sangat…bg api tue hidup dulu…kata belajar sains kat sekolah.
Arif: “Hukum Api” x belajar lagi lah ayah…
Us: gulp…(sambil sengih)
*ada wujud ke hukum api????*

Situasi 2
Angah: Arif, kenapa main air kat tempat bakar tue?
Arif: I just want to “shut down the fire”. Over heat dah nie….
Us: hah…….(sambil garu kepala)
*term shut down boleh guna untuk benda lain selain computer ke???*



2 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nk shutdown kn la MOLOT ni...bole????

alexa yussida said...

hukum api..hehe comel je jwpn