“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Saturday, September 3, 2011

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua....hope xde lah lewat lagi kan nak wish kat everyone Salam Aidilfitri...tak ada apa yang menarik nak share dengan kalia n semua sebab nya raya kali nie persiapan seisi keluarga serba sederhana...alhamdulillah...rezeki datang melimpah ruah...terlalu banyak buah tangan yang diterima..semoga Allah membalas segala kebaikan dari mereka itu...btw this year x buat makan-makan macam selalu...sebabnya on 3rd raya je dah ada banyak agenda lain..so just rumah terbuka biasa-biasa...kunjung mengunjung still diteruskan...tambahan pulak kemeriahan terasa kerana most of my couzs got their turn to be in Penang...kecik-kecik tue la yang paling riuh rendah...syukur dengan nikmat kasih sayang sesama ahli keluarga....pastinya kalian semua merasakan yang demikian juga kan :)

Daripada Nu'man bin Bashir r.a, Rasulullah s.a.w. bersabda;“Perumpamaan orang mukmin dalam berkasih sayang, berkasihan belas dan menaruh simpati adalah seperti satu tubuh. Apabila salah satu anggota ada yang sakit, maka seluruh anggota tubuh akan merasainya seperti demam dan tidak dapat tidur malam.”
Imam Bukhari dan Muslim


Last but not least dikesempatan ini saya nak minta maaf buat semua atas segala salah silap sepanjang saya menulis blog ini...seandainya post saya mahupun tulisan saya menyinggung hati dan perasaan mana-mana pihak...maaf sekali lagi..setiap yang baik adalah dari Allah dan yang buruk itu dari saya....

Salam Aidilfitri 1432H
-Linda Musa-

1 comment:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

selamat hari raya Ms. linda musa...