“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Tuesday, September 27, 2011

Pemergianmu

Asal dengar je lagu nie automatic sedih...sayu sangat... 
Can't describe with the words...
Do listen to this song and try to understand the lyric.....


Allahumma Solli A’la Sayyidina Muhammad Wa A’la Alihi Wabarik Wasallim

Monday, September 26, 2011

Precious Time

There is nothing precious when u got a time to spend with ur family, ur close friends or someone that u lurve...but we will only realized all those moment when we were left them or vice verse. We will only realized when we went somewhere...We will only realized those moment when we found our current life are not alike before....goshhhh...Do appreciate every moment you have...Thankfull to our Creator for the time given for us...Honestly i don't like this kind of feeling...cause I don't feel like to going back to Shah Alam yet...Penang is such a paradise place for me especially when I got time to spend with my family...Spending time with daddy make me relief even sometimes we got no topic to discuss..My Family never disappointing me...I'm so proud with them...I wish that Allah will remains us with a gud health and bless us with mercy and bounty...ameen

I miss my Mama so much............................................Al-Fatihah

Monday, September 12, 2011

Mencari


Pencarian itu sesuatu yang meletihkan...
Pencarian itu juga cabaran...
Pencarian itu menambahkan pengalaman..
Pencarian itu mengajar kita mengenal insan...

Pencarian itu menunjukkan kita siapa kita..
Pencarian itu sentiasa bermula..
Ia tak pernah tamat..
Ia tak pernah ada titik noktahnya...
Kerana apabila kita sudah gapai apa yang ingin kita cari...
Makanya kita akan mencari pula sesuatu yang lain...

Apa yang sedang kita cari?
Kitalah yang menentukannya..
Kitalah yang merancang segalanya..
Namun, rancangan DIA adalah yang paling sempurna.
Teruskan mencari dan mencari...

Thursday, September 8, 2011

(^^,)

Seminggu balik kampung untuk berhari raya sangat best...mana tak nya...makanan yang terhidang sgt lazat...tambahan pulak hasil air tangan insan tercinta...terima kasih buat semua yang masak kat angah...luv u ols so much okay...nanti sila masak lagi....so kisah pun bermula...balik sini on Monday...dah mula x lalu nak makan malam tue..hasilnya sekadar jamah kuih raya yang bawak balik bersama...next day puasa...so untuk buka puasa kena beli makanan memandangkan saya berada di lab...nasi tomato ayam percik...hidangan yang enak dan lazat...tapi bila masuk mulut...arghhh x sesedap nasi tomato kat rumah tokngah masa raya hari tu...kecewa...rabu nya saya ada tuition class so untuk juadah berbuka hanya sekadar grab nasi kandar yang x sama lansung macam nasi kandar kat Penang...failed...hari nie??? Ntah la nak berbuka dengan apa pun tak tahu...jam dah 5.21pm dan saya masih kat lab...jamah kurma saja bole tak? sebab nya tekak kata makan kalau nak sedap kena masak sendiri dan untuk masak kena pegi beli barang sebab stock makan kat rumah memang dah clear sebelum balik raya......urmmmm.....malasnyaaaaaaaaaaaaa

Saturday, September 3, 2011

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua....hope xde lah lewat lagi kan nak wish kat everyone Salam Aidilfitri...tak ada apa yang menarik nak share dengan kalia n semua sebab nya raya kali nie persiapan seisi keluarga serba sederhana...alhamdulillah...rezeki datang melimpah ruah...terlalu banyak buah tangan yang diterima..semoga Allah membalas segala kebaikan dari mereka itu...btw this year x buat makan-makan macam selalu...sebabnya on 3rd raya je dah ada banyak agenda lain..so just rumah terbuka biasa-biasa...kunjung mengunjung still diteruskan...tambahan pulak kemeriahan terasa kerana most of my couzs got their turn to be in Penang...kecik-kecik tue la yang paling riuh rendah...syukur dengan nikmat kasih sayang sesama ahli keluarga....pastinya kalian semua merasakan yang demikian juga kan :)

Daripada Nu'man bin Bashir r.a, Rasulullah s.a.w. bersabda;“Perumpamaan orang mukmin dalam berkasih sayang, berkasihan belas dan menaruh simpati adalah seperti satu tubuh. Apabila salah satu anggota ada yang sakit, maka seluruh anggota tubuh akan merasainya seperti demam dan tidak dapat tidur malam.”
Imam Bukhari dan Muslim


Last but not least dikesempatan ini saya nak minta maaf buat semua atas segala salah silap sepanjang saya menulis blog ini...seandainya post saya mahupun tulisan saya menyinggung hati dan perasaan mana-mana pihak...maaf sekali lagi..setiap yang baik adalah dari Allah dan yang buruk itu dari saya....

Salam Aidilfitri 1432H
-Linda Musa-