“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Monday, August 27, 2012

Telus

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...masuk hari ke 9 syawal dah kita. Ada yang masih bercuti dan ramai yang dah kembali bekerja :) saya pun akan kembali ke rutin esok.inshaAllah...Back to topic, actually saya nak kongsi kisah tentang anak buah saya. Keletah dorang sepanjang raya sangat mencuit hati. Sekali pun bersahaja, namun sangat terkesan di hati saya.

Raya ke-4 semua sibuk nak ikut saya jalan beraya.Nak jadi kisah malam tu hujan sangat lebat...

Angah: Adik, angah x payah hantar adik balik la ye...hujan lebat ni.Adik tidur kat rumah angah je malam ni.
Anak buah: Tak boleh la tidur dengan angah...
Angah: kenapa pulak x boleh?
Anak buah: sebab adik rindu mama
Angah: rindu tu ape dik?
Anak buah: rindu tu sayang. kena jumpa tengok.
Angah: oooo...dah tu adik x rindu angah?
Anak buah: sebab rindu angah la adik ikut angah jalan2.bole lama2 dengan angah..
Angah: *dalam hati ada taman* ;) sesambil senyum


4 comments:

Erina Asmawani said...

Olohhh..comeynye! Budak kecit memang telus..kekadang jawapan dari mulut diorang kita tak sangka pun kan :)

Erina Asmawani said...
This comment has been removed by the author.
Linda Musa said...

Tue la pasal ririn..terdiam dengar jawapan budak kecik tue.umur baru 5 tahun. Mmg sgt telus tiap ape yg dorg cakap.

Kunang-Kunang said...

Salam Linda,

Senyum budak keciklah senyum yg sangat ikhlas, tiada maksud tersirat.