“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Thursday, March 26, 2015

MARCH 2015

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia,

Terlalu lama x mencoret dan terlalu banyak untuk dikongsi. Namun kekangan masa x dapat lah nak sharing semua. Banyak yang terjadi sepanjang 3 bulan pertama untuk 2015 nie...Ape pun syukur dengan nikmat yg Allah bagi. Nikmat nyawa kerana masih lagi bernafas. Nikmat kasih sayang. Nikmat rezeki. Nikmat iman dan Islam itu lah yang paling berharga. Sedar tak sedar....usia kita pun makin hari makin muda :) Mengapa makin muda??? sebab kita makin singkat untuk bertemu kematian yang ntah bila akan kunjung tiba.

Frankly saya takut kalau saya dijemput tanpa saya bersedia. Tapi bila nya nak bersedia kan??? So jawapan tue hanya diri sendiri yang tahu. Kita selalu cakap x bersedia untuk itu x bersedia untuk ini. Tapi up to when nak ready nya....Jadi jawapan nya adalah dengan langkah pertama untyuk menuju kearah itu. Qadak n qadar Allah itu rahsia yang tidak kita ketahui. So kena lah usaha kearah itu. Agar impian menjadi kenyataan. InshaAllah jika kita usaha pasti akan dapat. Itu janji Allah...Niatlah kerana Dia.

Sejujurnya saya juga banyak impian yang hendak dicapai. Terlalu banyak. namun siikit sikit saya cuba usaha kan. Dalam masa yang sama saya terus doa dan berdoa agar niat saya x terpesong. Tawakal dengan usaha itu dengan harapan ia bole dicapai dengan redha dan bantuan Allah. Untuk kalian semua juga begitu...doa saya sentiasa ada untuk kalian semua sekali pun kita x kenal x pernah bersua. Namun InshaALLAH kita mungkin bertemu di sana. OK...its time to stop sudah...saya nak kena continue experiment. Till we meet again.....Semoga kalian semua ceria dan bahagia. Semoga urusan kalian dipermudahkan.

Assalamualaikum 

No comments: