“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Thursday, December 30, 2010

2010 Memory Reflection



Salam and hye everyone :) Its going to end of 2010 dah wey…alhamdulillah syukur atas segalanya for this year…however there is so much things happen for this year…segalanya bercampur untuk tahun ini…terlalu banyak memori okies…owh mood sedih dah datang, actually I lost someone la dis year…Oklah, lets start dengan pengalaman paling x boleh lupa…

• Jan 2010 19th mama dah dipanggil kembali ke Rahmatullah…sedih hati bila dapat tahu berita tentang mama hanya Allah yg ketahui…Mama adalah insan paling istimewa dalam hati saya…saya kira, kita semua mungkin..insan yg melahirkan kita, yg membesarkan kita, yg melayan kita sepanjang masa tanpa jemu walau sedetik…semoga mama ditempatkan dikalangan insan2 yg beriman..ameen…Love mama soooo much

• April 2010 saya telah dijemput olehNYA untuk menjadi tetamu yang paling istimewa di Bumi Anbiya…alhamdulillah…1st time jejak kaki kat negara orang, then tempat tersebut adalah tempat yg paling istimewa…syukur…banyak benda yang saya pelajari di sana sekali pun hanya 2 minggu.Semoga dapat jejak kaki lagi kat Mekah ngan Madinah…amen…
• FYI, 2010 nie kan, paling banyak saya kenal apa erti ikhlas dalam perhubungan…syukur sebab jumpa mereka2 yang banyak membantu saya dalam perjuangan ini…semoga ukhwah kita kekal selamanya okies…amen…musuh pun ade gak dapat 2010 nie..haishh~watpe la kan nak bermusuh bagai…but masalah yang org create dan xde perasaan nak say sorry tue buat benda nie berlaku…saya x kisah pun..xde effect hidup saya sebab bagi saya kamu dan saya berbeza…Allah tahu segalanya…x payah nak create cerita and jaja sini sana belas kasihan dari orang lain…setakat rasa nak duduk atas tue, biarlah dengan cara yang jujur…usaha dengan kudrat sendiri…bukan dengan cara x elok…haih…semoga saya dan kalian yang membaca blog ini x jadi macam tue ingat, ikhlas dalam segalanya…

• Tahun nie gak saya kena dengue…sangat sakit okies dengue itu,so x mau dah kena…amen…oleh itu..ehehehe…jom kemas umah tiap2 hari…tiap2 pagi okies…sebelum g keje, g blaja tue…sapu2 sampah kat luar..tiarap kan bekas-bekas bertakung semua sebab itu boleh menggalakkan pembiakan nyamuk aedes okies…cegah aedes, cegah dengue..pesanan khidmat masyarakat dari saya :D

• Ayah dapat buat haji…Syukur…boleh kata every year ayah pegi sana untuk umrah, but baru dis year ayah dapat tunaikan Rukun Islam ke-5 itu…Alhamdulillah

• Every month spend time hang out dengan along, acik and adik…syukur…menjak dorang dah x de komitmen macam dulu-dulu yang ayik kena out-station bagai tue…boleh kata once a month boleh gak la hang out sesame…owhhhh…I miss u ols so much laaa….

• Banjir kat utara Malaysia sangat dahsyat pada tahun ini…so abes sawah bendang tokwan tenggelam dek banjir…sian tokwan…rindu sangat kat tok ngan wan di saat ini :(

• Haaaa saya dapat surprise birthday party dari semua teman-teman lab B208 ngan C111…thank you so much frenz…ukhwah ini harap kekal selamanya la yer…ameen


• Paper dah berjaya publish setelah sekian lama menunggu kat dalam Malaysia Journal of Chemistry…special edition lagi  Alhamdulillah…

• Present secara oral kat 2010 Nuclear Engineering, Science and Technology Conference, Simposium Kimia Analysis Ke-23, CHUSER2010…Alhamdulillah


Aim tahun depan, NAK BACK TO NORMAL…hahahaha…. NAK GRAD~sebab nnt boleh jumpa agong ensem :)…NAK KEJE…NAK BAYAR HUTANG KAT GOMEN YG BYK TUE…NAK PEGI INTERNATIONAL CONFERENCE…haih…byk lagi kot…but x pe la..malu je klu x dapat nnt…ehehehe…yang kat atas tue pun dah cukup susah nak dapat saya rase klu x berusaha…huhuhuhuhuhu…

So wish u guys
Happy New Year
 Hev a great 2011…inshaALLAH …
jom sesame doakan yang terbaik untuk kita semua…ameen

4 comments:

Suciô Sanchez said...

Happy New Year to you too.

Qyu_Qursyna said...

hepy new year kak...wishing all the best waiting for us in 2011..(^_^)

alexa yussida said...

happy new year,all the best:)

Linda Musa said...

Suciô Sanchez: Danke!

Qursyna: Waiting for u to join the club :)

Alexa: best of luck to u as well :)