“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Sunday, September 5, 2010

Kampung Tercinta

Nice tittle saya kira....ehehehe...hari ini merupakan 26 Ramadhan 1431H...Untuk pengetahuan kalian semua saya dah pun pulang ke kampung halaman tercinta...aisyeeehhhh...pada yang masih di perantauan, harap bersabar yer...kalian pasti akan pulang juga lepas ini...actually, nothing much to share here, saya hanya "cuci kaki"...kuih raya dah 5 jenis adik ordered...baju tok ngan wan pun dorang dah belikan...tinggal tunggu kak long pulang bawak balik langsir baru je nak tukar...theme rumah, warna biru...tetiba je along nak warna biru....so nak kena pegi cari baju biru lah plak...even baju raye dah ada 3 pasang....huks...membazir lah haih rase kalau g beli...urmm....tengoklah dulu...saya sedang menantikan kedatangan teman baik untuk keluar berjalan-jalan melihat sambutan rakyat tempatan di sekitar pulau tercinta ini...hahaha(ayat skema abes)....nak stay kat rumah, sape pun xde...adik on call...acik nak kuar detin...ayah sibuk kat masjid...maklumlah malam ni kan malam 27 likur...every year masjid tempat saya buat kenduri...gotong royong...awal-awal pagi ayah dah g tolong kat masjid...hurmmm...kalau arwah mama ada sure saya akan buat kuih raya dengan mama.(pls go away sedih mood).....oh yaaa buat my "labmate" nanti sambutan raya, saya bawak dodol okeh...saya dah ordered 2 kgs...hahaha...best kan...oklah...nanti saya update lagi....papai

p/s: entry kali ini adalah entry syok sendiri...uhukssss

2 comments:

AhmadFauzi said...

hamboi2 sonok ek dh blk kmpg terchenta kak oiii...

SLAMAT ARI RYA ye kek..mahap zahir batin..

Linda Musa said...

musti lah :D