“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Sunday, October 10, 2010

wink-wink

Salam semua...sekarang baru boleh nak update...maaf ye kawan2...life yang bz macam nak mati macam kat entry sebelum nie memang buat saya x sempat nak menulis apa2 di sini...sekadar bukak email, cek msg kat fb...itu jer....
Actually baru je lepas tengok nightline...mungkin saya agak lewat mendengar berita tentang PMR yang bakal dimansuhkan dan UPSR yang akan di"tambahbaikkan" itu....ehehhe...i'm x sure either that is the best term actually...anyway, saya x berapa berani nak cakap either this is the right decision or not...but i believe our gov dah kaji pro and con for this system...so just wait and see...wont comment anything yet...sebab saya bukan ahli akademik...
Tentang permansuhan BI dalam matapelajaran Math nd Science satu ketika dahulu...betul2 saya kecewa...ntah la...mungkin kerana saya dibesarkan di kawasan luar bandar...so saya nampak akan permasalahan ini...but for the exam..still x boleh nak nampak cane cara perlaksanaan nya...especially for PMR yang dimansuhkan....i'm x straight A's student...tue yang saya rasa susah kot belajar nie..maklumlah...x pandai kan...but honestly saya sangat suka kenangan saya waktu form 3 dulu...waktu tue amik PMR tahun 1998....belajar pun memain...ntah apa2 jer rasa...kawan2 lain punya a haih rajin...mujur lah dapat gak A...ehehehe...syukur alhamdulillah...even ada sedikit kekecewaan dengan certain subject yang x dapat A...huhu...anyway saya suka PMR sebab saya suka subject geografi, suka kemahiran hidup, matematik....tp bila dah naik form4 xde dah semua tue....huhu...semua subject2 tue saya dapat A okay...hahaha...rase-rase result PMR saya cane dulu????
Itu cerita 12 tahun lalu okay...today, saya dah x perlu unuk duduki sebarang exam....cuma kena fokus kat kajian saya saje untuk bergelar siswazah satu hari nanti...tp mampukah...huwaaaaaaaaaaa.....penat nyaaaaaa.....inshaALLAH...yakin dan terus berusaha...kawan2 jom wat keje...grad cepat2....
*WINK*

4 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

yeszaa..kenangan yg x bole lupe..sgt berbaloi2 kan...neway congrate anda bakal bergelar siswazah one day!!!

Linda Musa said...

ameen...tahniah utk kamu juga adik!

L i 3 z @ said...

caiyok2! xlama lg dah nak abes master. tahniah!

Linda Musa said...

tnks...ameen