“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. "[Ali Imran: 8]

Friday, April 22, 2011

United for UNICEF

Hye everyone...saje nak share tentang Manchaster United Foundation...ini bukan nak story tentang bola okay...but ini tentang MU Foundation di mana, kelab bola kegemaran ramai nie dah buat satu dana untuk mengumpul wang demi membantu UNICEF...



UNICEF nie korang tau kan ape????actually UNICEF nie sebenarnya adalah salah satu organization bawah PBB yang seangkatan dengan WWF, UNESCO tue semer lah...kan dorang semua tue ada role sendiri...so role untuk UNICEF nie adalah membantu kanak-kanak di seluruh dunia dalam meneruskan kehidupan dorang...yelah kan, tanpa mereka apalah future dunia nie kan...so UNICEF nie la yang membantu...UNICEF nie kalau korang nak tahu, everytime ada je benacna yang berlaku atas bumi kita nie, akan cepat hantar bantuan kemanusiaan...mereka sangatlah menjaga kebajikan budak-budak, especially at negara-negara yang ditimpa bencana alam dan negara-negara miskin...so untuk jaga kebajikan budak-budak nie, dorang kena lah ade duit kan???yelah nak support makan, pakai, education etc semua tue kena guna duit....so kalau  korang nak derma boleh jugak buat potongan setiap bulan...tapi bab nie saya dah x ingat la cane nak buat sebab kalau x silap dorang nie ade je bukak booth kat malls....tapi jangan terkejut okay, kebanyakkan sukarelawan UNICEF nie sebenarnye kan adalah mereka yang mempunyai education background yang meletup...but demi kasih dorang kat kanak-kanak sanggup je jadik volunteer...gaji x de okay...owh dah jauh melalut...ehehehe...maaf la...


Back to the story...hahahaha...so untuk kumpul duit UNICEF nie, kelab bola yang terkenal itu, iaitu MU dah pun buat partnership dengan UNICEF untuk kumpul dana...nice kan...tetiba rase nak jadi fan MU plak...hahahaha...tipu...tipu....x minat pun football nie sebenarnya...but ape yang MU bua betul-betl buat saya tersentuh hati okay...sebab nye, saya sayang sangat budk-budak...sunyi tau kalau dunia xde budak....kan?...owh sekali lagi merepek...hahahaha...so sekali lagi saya nak sharing dengan korang yang jom lah kita support this mission...untuk keterangan yang lebih lanjut korang boleh klik kat sini yer



1 comment:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

i penyokong MU...

*MU tu Mee Udang ek???